Thematische puntenkaart

Om een kaart te maken waarin de punten ingekleurd worden op basis van een waarde, moeten eerst de punten worden toegevoegd aan de kaart.

Add New LayerKlik op de knop Add New Layer.
Volg de stappen in de Data Toevoegen handleiding om leren hoe u een kaartlaag met punten kunt toevoegen aan de kaart.
Create_Thematic_MapNa het toevoegen van de kaartlaag met punten, klikt u op de knop Create Thematic Map.

Er verschijnt een venster waar u dient op te geven voor welke laag u een thematische kaart wilt aanmaken.
Selecteer ‘Existing Layer’ om een bestaande kaartlaag te gebruiken kies vervolgens de kaartlaag die u wilt gebruiken in het gedeelte achter ‘Current layer:’.
Thematic_Layer

Na op Next geklikt te hebben, komt u bij Thematic Options. Hier kunt u kiezen wat voor thematische kaart u wilt maken. De eerste 3 opties, Individual Colors, Range Colors en Range Sizes, zullen resulteren in een kaart met thematische punten.
U dient daarbij ook een kolom te selecteren welke gebruikt gaat worden voor het bepalen van de thematische kleur of grootte.

Thematic_TypeBij Individual Colors krijgen de punten een kleur naar een tekstuele waarde. Bijvoorbeeld Klant of Prospect.  Elke individuele waarde krijgt een eigen kleur, punten met dezelfde waarde krijgen dezelfde kleur.

Bij Range Colors krijgen de punten op de kaart een inkleuring naar een waarde. De reeks waarden wordt in 5 gelijke categorieën verdeeld. Elke categorie krijgt zijn eigen kleur.

Bij Range Sizes krijgen de punten op de kaart een grootte naar een waarde. De reeks waarden wordt in 5 gelijke categorieën verdeeld. Elke categorie krijgt zijn eigen kleur.

Voorwaarde is dat een kolom met een getal gekozen kan worden.
Het resultaat van Range Colors thematische inkleuring kan er dan als volgt uitzien:

Thematic points legend

Comments are closed